På symötet bjöd jag bl.a på äppelpaj. Vi har egna äpplen.
De är inte så många i år men är rena och inga fläckar i skalet.
Receptet fick jag från äldsta dottern.
Världens godaste äppelsmulpaj.
800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 225.
Nyp ihop ingridienserna till smulet.
Skala,kärna ur och dela äpplena i bitar.
Blanda äpplena med socker, kanel och salt och strö över äpplena.
Lägg i en smord pajform med smulet över.
Grädda i 20-25 min.
Jag virkar reflex hjärtan som jag ska skicka till Erikshjälpen.De säljer dem i sin webbutik och hjälper bla barn som bor på soptippen i New Delhi. Hjärtat virkas av bomullsgarn och reflextråd. Den köpte jag på Panduro.
Den pajen har jag aldrig smakat! Låter gott med salt i.
SvaraRaderaHa en härlig höst. Då skall jag använda mitt reflexhjärta! Elin
ja det var en god paj! /Linnea
SvaraRadera