lördag 18 februari 2012

Vetebröd till kyrkkaffet

Till kyrkkaffet på söndag har jag bakat Vetebröd i långanna. Receptet fick jag av en väninna. Jag delar med
mej av receptet här:

Vetebröd i Långpanna
1 hg smält Margarin
ca 10 gr mald Kardemumma el ½ paket hel Kardemumma(krossas)
5 dl Mjölk
1 tsk Salt
1½ dl Socker
1½ paket Jäst
1 Ägg
1 tsk Hjorthornssalt
1½ dl hackade Russin
7-8 hg Mjöl (ca 16 dl)
Jäses 30 minuter
 
Kavla ut halva degen på bakplåtspapper
mjukt smör + 2 hg riven Mandelmassa
Lägg över resten av degen.
Jäses. Sen pensla med ägg + pärlsocker
Gräddas 12-15 minuter i 250 grader





Efter en promenad i vårsolen smakade det gott med kaffe och en smakbit av det nybakade brödet.


1 kommentar:

  1. D va jättemumsigt ^^
    Nu håller ja på å maskar av för tårna på sockan !! Sköj !!

    SvaraRadera